Élménypulzus

Élménypulzus

2019 – éves blogértékelés

2019. december 31. - Konika

 

A következő bejegyzés nem önfényezés, hanem saját magamnak szóló értékelés, így nem muszáj olvasnotok! Kívülállóknak unalmas, nekem viszont egy fontos összefoglaló, és iránymutatás a jövő évre…

2018-ban az összes blogbejegyzés száma 80 db volt (átlagban havi: 6,6 db)

Idén, 2019-ben a számok a következőképpen alakultak:

Összes blogbejegyzés száma: 85 db

Átlagban havi: 7 db

 

A konkrét havi megoszlás:

Január: 10 db

Február: 14 db

Március: 8 db

Április: 6 db

Május: 6 db

Június: 3 db

Július: 9 db

Augusztus: 4 db

Szeptember: 9 db

Október: 4 db

November: 7 db

December: 5 db

 

Látszik, hogy a tavalyi értékelésem után nagyon lelkes voltam, így a január-február kiemelkedően termékeny időszak volt, szeptemberben hagyományosan a Cinefest miatt született sok írás, de azt leszámítva az év második felénél én érzek egy kis hanyatlást a lelkesedésemben – és a szabadidőmben. 

A blogbejegyzések megoszlása témakörönként:

Film: 48 db

Színdarab: 4 db

Zene: 7 db

Könyv: 9 db

Egyéb: 17 db (főleg utazás)

 

Ez tavaly is hasonló volt: legtöbbször moziba járok szabadidőmben.

A legolvasottabb bejegyzések (lapletöltés darabszám szerint):

 

1. Autóval Dél-Olaszországba 25.125

2. A Gargano-félsziget bűvöletében 6.900

3. Lecce és a nagy bevásárlás 6.713

4. Karlovy Vary – A cseh ékszerdoboz 4.924

5. 5 érv Prága mellett 4.641

6. Kinek csalódás, kinek nem 4.177

7. A fehér városok 2.914

8. Tengerpartok Lecce környékén 2.893

9. Chioggia és utazás tovább délre 2.463

10. A rideg város, Matera 2.397

 

2018-ban mindössze két bejegyzésem ment 1000 felé: a mátrai túránk a hóban 1093, a bolognai beszámolóm 3877 lapletöltést ért el tavaly év végéig. Lehet tehát, hogy nem került fel érzékelhetően több írás a blogra idén (ezek szerint mennyiségben nem is tűzhetek ki nagyobb célt 2020-ra sem, mint ezt a kb 80 bejegyzést), ugyanakkor az olvasottság egyértelműen nőtt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a blog.hu oldal szerkesztői ezen írásokat címoldalra érdemesnek tartották, és odakerülve értek el ekkora számot. (A mai napig vannak írások, amiket kb. 10-en olvastak.)

Talán érdekes megjegyezni, hogy az utazásokról írt beszámolók voltak a legnépszerűbbek tavaly és idén is, így ha egyszer majd specializálódnék kizárólag egy irányba, arra lenne érdemes mozdulni; bár teljesen egyértelmű, hogy az életemet nem tudom utazgatással tölteni – sajnos. Moziba járni egyszerűbb, és persze olcsóbb is. (Az egyetlen, nem utazással kapcsolatos írás a top 10-ben, a Kinek csalódás, kinek nem, a Trónok harca befejező évadáról szólt.)

Kiugró olvasottsága volt az olasz utunk első írásának, amely az autóval való utazás előnyeit próbálta ecsetelni. 25 ezer….ilyenről álmodni sem mertem volna soha, nem is tűzöm ki jövő évi célnak! Igaz, a sok olvasó már néhány kommentelőt is jelent, közöttük olyat is, aki nem azért ír, mert tetszik neki az írás, hanem mert szeret beszólni, kritizálni. De úgy vélem, ez benne van a pakliban, túlélem.

 

Ezek voltak a kihívások erre az évre:

- kitartani, és egész évben írni a blogot - pipa

- ismét újra legalább 80, de még jobb lenne, 100 bejegyzést készíteni egy év alatt – pipa, 85 lett a vége.

- ismét legyen egy írás legalább, ami eléri a 3000-es olvasottságot – pipa, nem is kicsit!

 

2020-ra ugyanezeket tűzöm ki, látva, hogy a mennyiségen nem igazán lehet emelni, az olvasottság sem elsősorban rajtam múlik, így a jövő évi legfontosabb cél már túlmutat a blogon: már tavaly is emlegettem, de nem léptem meg, hogy a biztonságot jelentő blogírásból kimerészkedjek a fikció világába…. Pedig ez még annál is fontosabb lenne, hogy tartom-e a 80 körüli bejegyzést itt… Lehet, annak jobban örülnék, ha jövőre csak 40 írásom lenne a blogon, de végre már belekezdenék valami komolyabb írói feladatba is…. Meglátjuk!

Mindenkinek olyan célkitűzéseket kívánok a jövő évre, amik tartalmaznak kihívásokat, de önmagunkhoz mérten meg is valósíthatóak!

Boldog új évet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenypulzus.blog.hu/api/trackback/id/tr9915368428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása