Élménypulzus

Élménypulzus

2018 – blogértékelés

Az íráshoz kellett a sok élmény is!

2018. december 31. - Konika

Számomra önmagában az, hogy elindult a blog 2017 év végén, felért egy csodával. Sajnos az a típus vagyok, aki néha tényleg a kanapén ülve várja a csodát, anélkül, hogy tenne is érte valamit. Éppen ezért nagy szó, hogy elindult a blog, és 2018-ban rendszeresen írtam is rá.

Nem vagyok önfényező típus, nagyon is messze áll tőlem, ezért inkább csak egy rövid statisztikával értékelném az idei bejegyzéseket: egyrészt azért, hogy én magam is lássam, miből mennyit sikerült írnom egy év alatt, másrészt, hogy a 2019-es évre is legyen egy mércém, akár túlteljesíteni az idei számokat, akár csak tartani az elért eredményt.

 

2018-ban az összes blogbejegyzés száma: 80 db

Ez átlagban havi: 6,6 db, heti 1,5 db

A konkrét havi megoszlás:

Január: 7

Február: 5

Március: 9

Április: 6

Május: 7

Június: 4

Július: 5

Augusztus: 5

Szeptember: 14 (Cinefest idején napi tudósítások)

Október: 8

November: 5

December: 5

 

A blogbejegyzések megoszlása témakörönként:

Film: 52

Színdarab: 5

Zene: 8

Könyv: 7

Egyéb: 8

 

Mondhatni, hogy erre az eredményre azért számítottam: legtöbbször moziba járok, és itthon is többet nézek filmet, mint amennyit olvasok.

 

A legolvasottabb bejegyzések (lapletöltés darabszám):

1. Bologna a gasztronómia városa - 3877

2. Élménytúra a félméteres hóban - 1093

3. Escobar – filmélmény - 998

4. Nehéz istennek lenni – színházélmény - 917

5. A legboldogtalanabb szurkolók - 725

6. Ismerkedés egy új zenekarral - 225

7. A nap filmje - Beszámoló a Cinefest 3. napjáról - 157

8. Twin Peaks – 1. évad - 86

9. Éles tárgyak – minisorozat - 79

10. Hang nélkül – filmélmény - 59

 img_20181107_224738.jpg

Nincsenek illúzióim. :)

Az első négy helyen található írás egyértelmű, hogy kikerült az I2-oldalra, vagyis meg lett támogatva az Index által, magamtól ennyi olvasót nem tudnék elérni - nulla marketinggel. (Egyébként külön visszajelzést nem kapok arról, ha kikerül egy írásom az I2-re, egyedül a bolognai beszámolót találtam meg jómagam is a címlapon, a többinél csak feltételezem, hogy így történt. A diósgyőri szurkolók talán maguktól is megtalálták az írásomat a stadionavató után. A zenekari írás a banda (Einstand) Facebook oldalára került ki, így ott az ő rajongóik is segítették az olvasottságot 200 felé. A Cinefestről írt egyik írásom azért kerülhetett 150 lapletöltés felé, mert én magam megosztottam a saját Facebook oldalamon – nem jellemző rám, hogy magamat reklámoznám a közösségi hálón, emlékeim szerint egész évben ez volt az egyetlen írásom, amit kitettem oda. A 100 alatti de 50 feletti lapletöltéseknél gyanítom, hogy az adott film iránt érdeklődők találhattak rá az írásra. Ugyanis legyünk őszinték: a bejegyzéseim többségét, tehát a 80 írásból kb. 50-60-at kb 5-10 ember olvasott el. De semmi gond, innen szép fejlődni, ugyanakkor a bolognai írás majdnem 4000-es olvasottságát nehéz lesz túlszárnyalni. De kellenek a kihívások 2019-re is!

Úgyhogy ezek az alapcélok jövőre:

- kitartani, és egész évben írni a blogot

- ismét újra legalább 80, de még jobb lenne, 100 bejegyzést készíteni egy év alatt

- ismét legyen egy írás legalább, ami eléri a 3000-es olvasottságot

És persze a legnagyobb vágyam az lenne, ha nem csak blogot írnék jövőre, hanem megpróbálnám a kreativitásomat előtérbe helyezni. és elkezdeni a fikció irányába is mozogni… Meglátjuk, leszek-e elég bátor és kitartó!

Mindenkinek olyan célkitűzéseket kívánok a jövő évre, amik ugyan tartalmaznak kihívásokat, de önmagunkhoz mérten meg is valósíthatóak!

Boldog új évet mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenypulzus.blog.hu/api/trackback/id/tr2814521372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása