Élménypulzus

Élménypulzus

Koncertajánló - Amorphis

A régóta várt január 25!

2019. január 21. - Konika

A finn Amorphist valamikor 10-15 éve láttam először élőben egy Rockmaratonon. Emlékszem, az énekes miatt fogott meg a zene (Nem kell félreérteni, én nem elsősorban a külső, hanem a hang alapján ítélek meg egy énekest.). Metál rajongóként azokat a frontembereket becsülöm a legjobban, akik egy dalon belül képesek hörögni és gyönyörűen tisztán énekelni is. Igaz, féltettem is az énekest, hogy ilyen kevert technikával valószínűleg nem tud majd sokáig magas színvonalon teljesíteni, és rámegy majd a hangja.

Ez a dal volt nagyon sokáig a kedvencem tőlük:

 

Benne van minden: ének és hangszerek összhangja, a hörgés és a tiszta dallam találkozása, egy nulláról induló, szépen építkező dalszerkezet és persze az előadóból áradó energia.

Aztán az utóbbi években már kevesebb Amorphist hallgattam, kicsit eltávolodtam a stílusuktól, ugyanakkor tavaly megjelent új albumuk ismét eszembe juttatta, hogy mennyire szeretem őket. És az énekesnek, Tomi Joutsen-nek még mindig eget rengető hangja van, akár hörög, akár tisztán énekel!

A The Bee című dalukat bármennyiszer képes vagyok meghallgatni, nem beszélve a The Gathering ex-énekesnőjével  (Anneke van Giersbergen) felvett közös produkcióról, az Amongst Stars-ról. Ez a dal biztos nem lesz a pénteki koncert tracklistjén - sajnálatomra, hiszen nem valószínű, hogy felvételről betennék a női énekes részt, ezért hallgassuk meg itt.

 

 

A koncert a Barba Negrában lesz, és nem csak az Amorphis dalaira rázhatjuk a fejünket/hajunkat, hanem a Soilwork-re is: micsoda párosítás! A Soilworknek ráadásul most jött ki a vadonatúj lemeze, jobbnál jobb dalokkal. Egyelőre nekem ez a kedvencem róla:

Mondanám, hogy nyomás koncertjegyet venni, akinek még nincs, de sajnálom: már telt ház van, minden jegy elkelt. De ne szomorkodjatok, majd beszámolok a pénteki élményeimről!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenypulzus.blog.hu/api/trackback/id/tr8914574162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wim · http://sajatszoba.blog.hu/ 2019.01.25. 15:37:44

Azért az előzenekart (Jinjer) se hagyd ki, szerintem nem bánod meg! ;)

Konika 2019.01.25. 16:12:06

@wim: Megyünk, kíváncsi vagyok rájuk! :)
süti beállítások módosítása